27 de ani fără Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Marș de comemorare la Chișinău

27 de ani fără Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Marș de comemorare la Chișinău

Astăzi – 30 octombrie, se împlinesc 27 de ani de la trecerea în neființă a artiștilor basarabeni – Doina și Ion Aldea-Teorovici, informează OFICIAL.

Amintim că, în noaptea de 29-30 octombrie 1992, la orele 02:30, mașina în care se deplasau soții Aldea-Teodorovici spre Chișinău a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România.

În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat fără nici o zgârietură în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, au fost striviți între greutatea mașinii și copacii de pe marginea drumului. Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie națională.

Înmormântarea lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici a avut loc la 3 noiembrie 1992 la Cimitirul Central din Chișinău. O asemenea mulțime n-a mai fost adunată de la proclamarea independenței.

De menționat că, astăzi, începând cu orele 17:30, la Chișinău, se va desfășura un marș de comemorare în memoria lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Marșul va începe de la statuia lui Ștefan Cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni până la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de pe strada Alexei Mateevici.

Mihaela Rotari

Share