Șeful Poliției de Frontieră, la Conferința cu genericul „Întărirea securității spațiului informațional prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării”

Șeful Poliției de Frontieră, la Conferința cu genericul „Întărirea securității spațiului informațional prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării”

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, însoțit de ofițerii care vor dezvolta conceptul de strategie a comunicării, au participat, ieri, la Conferința cu genericul „Întărirea securității spațiului informațional prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării” organizată de Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova, Ambasada Marii Britanii, IDIS Viitorul și Centrul de informare și Documentare privind NATO, informează OFICIAL.

Un subiect de o importanță majoră ținând cont de evoluția caracterului informațional, a mijloacelor mass media, a tehnologiei și a provocărilor regionale în domeniul de referință. Discuțiile au fost concentrate pe importanța strategie de comunicare, implementarea unor noi practici care facilitează procesul de percepere a informației, de reacție și, de asemenea, de combatere a mesajelor cu conținut eronat.

Pe lângă faptul că au fost prezentate mecanisme de cooperare interinstituțională și comunicare strategică pe plan internațional, interlocutorii au punctat unele experiențe care au oferit un rezultat de apreciat în diverse situații parvenite fie dintr-o inadvertență sau premeditat. Presiunile subversive din exterior evidențiază bunele practici care asigură o relație echilibrată între informator și publicul țintă.

De menționat că, acest nou concept de educație mediatică a devenit un trend național în care se dorește creșterea numărului de specialiști din domeniu care să fie implicați în procesul de cunoaștere a evenimentelor propriu zise și relatarea echidistantă a acestora.

Capacitatea de a menține o comunicare eficientă atât internă cât și externă este o abilitate modernă extrem de importată pentru a răspunde prompt cerințelor și necesităților a angajaților și a cetățenilor inclusiv.

O experiență deziderabilă a acestei Conferințe este dezvoltarea posibilităților de prezentare a informațiilor prin prisma unei analize la nivelul Poliției de Frontieră de a implementa pe deplin procedurile strategiei de comunicare, asigurarea transparenței și realizarea schimbului de date de contacte.

rosian1

Cristina Pendea

Share