Un Centru Educațional HAAS va fi inaugurat la Colegiul de Inginerie din Strășeni

Un Centru Educațional HAAS va fi inaugurat la Colegiul de Inginerie din Strășeni

În cadrul Colegiului de Inginerie din Strășeni va fi deschis Centrul Educațional HAAS, al 135-lea în lume, transmite OFICIAL.

Evenimentul va avea loc la 15 noiembrie. Potrivit directorului ZEL „Bălți”, Marin Ciobanu, centrul va avea menirea să intermedieze competențe tinerilor din cadrul CIS, dar și formarea muncitorilor din cadrul IMM-urilor moldovenești, care lucrează majoritatea cu mașini-unelte din anii 80.

„Mulțumiri speciale D-lui Adrian BUT, director HTEC-Haas Technical Education Center- Timisoara, pentru formarea profesorilor din cadrul CIS, dar și pentru sufletul depus în proiectul din Moldova.

PS: Crearea și dezvoltarea CIS a fost mai anevoios decât crearea ZEL ”Bălți”. Ca de obicei, mulți vrăjitori, răuvoitori”, scrie pe o rețea de socializare Marin Ciobanu.

Menționăm că în acest an, la Colegiu au fost înmatriculați 42 de studenți, dintre care 2 studente.

CIS este unica instituție de învățământ din Republica Moldova care implementează în totalitate sistemul dual de instruire german și are ca scop pregătirea specialiștilor de înaltă calificare în conformitate cu cerințele pieții forței de muncă.

Mihaela Rotari

5 4 3 1 2

Share