Andrei Năstase – prezentat colectivului: „Trupele MAI intră din acest moment într-o perioadă de recoacere a reputației de polițist”

Noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, vicepremier, a fost prezentat colectivului Ministerului de către Premierul Maia Sandu, transmite OFICIAL.

În cadrul evenimentului, Maia Sandu a punctat că este sigură că Andrei Năstase va lupta să facă lucruri corecte.

„Ne cunoaștem cu Dvs. de la proteste, dar de astăzi vom avea alte relații. De azi înainte nu veți mai fi în slujba unui politician, unui grup infracțional sau de interese. Noi ne dorim să recâștigăm încrederea cetățeanului în stat. Sarcina principală este să slujim cetățeanul în conformitate cu legea. Știm că este nevoie să întreprindem măsuri pentru a vă oferi condiții bune de muncă, să fiți motivați financiar ca să vă puteți exercita meseria. Știu că ați trecut prin experiențe proaste, dar noi vom clarifica lucrurile. Îl cunoașteți pe Andrei Năstase. Este un luptător și vom lupta acum să facem lucruri corecte. Sunt sigură că va avea toată răbdarea să vă asculte, să vă audă, să construiască o atmosferă de lucru unde să vă simțiți bine”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a comunicat colectivului MAI că, de astăzi, politizarea ministerului încetează.

„Mandatul cu care am fost învestit de Parlamentul legitim este pentru mine un nesperat privilegiu al responsabilității. Abordările mele și ale echipei Ministerului vor fi destinate către transformarea MAI într-o instituție de drept. Politizarea încetează din acest moment, iar titularii și garanții acesteia voi fi chiar eu împreună cu Dvs. Subliniez că, personal, nu voi permite să fiți manipulați sau folosiți. Vom respecta legile și nu vom face scenariul unui grup politic. Trupele MAI intră din acest moment într-o perioadă de recoacere a reputației de polițist. Vă stau la dispoziție de acum încolo la numărul de telefon, e-mail, biroul MAI și voi merge și în teritoriu la instituțiile subordonate. Rog să mă priviți ca pe un coleg, să aveți încredere că aceea ce am spus va fi respectat și implementat”, a spus Andrei Năstase.

Totodată, el a informat că va avea, imediat după eveniment, discuții cu Ambasadorii SUA și UE în R. Moldova.

Cristina Parfeni

Share