Maia Sandu: Marșul Poporului va avea loc mai târziu, acum haideți să ne bucurăm în liniște de victorie

Maia Sandu: Marșul Poporului va avea loc mai târziu, acum haideți să ne bucurăm în liniște de victorie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că, în urma unei ședințe din această dimineață, s-a decis amânarea Marșului Poporului, care era programat pentru mâine, 16 iunie 2019, începând cu ora 11.00, în fața Parlamentului, informează OFICIAL.

„Stimați cetățeni, vă rugăm, mâine, să rămâneți acasă și să sărbătoriți cu familiile și prietenii! Știm că doriți foarte mult să veniți la Chișinău, să sărbătorim căderea dictaturii, dar mai târziu. Știm cât au muncit forțele de ordine în aceste zile, știm câți cetățeni au stat în soare, au fost instrucțiuni ilegale, a fost multă confuzie. Un mare eveniment prin care am sărbători eliberarea Republicii Moldova ar pune pe umerii celor din forțele de ordine o mare responsabilitate. Noi zicem să dăm un răgaz polițiștilor și să amânăm Marșul Poporului pentru mai târziu”, a spus Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că se vor depune eforturi pentru ca justiția să fie funcțională și „cei responsabili, inclusiv Plahotniuc” vor fi readuși în țară și vor răspunde în fața legii.

De asemenea, ea a îndemnat pe toți cetățenii să se bucure în liniște de victorie: „Să ne luăm un răgaz, să ne bucurăm în liniște, este victoria dumneavoastră a tuturor, a celor care nu v-ați lăsat învinși, iar de luni să revenim la muncă și să construim!”.
Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a îndemnat cetățenii să rămână acasă și să sărbătorească Duminica Mare.
„Datele politice s-au schimbat mult. Declarativ Guvernul Filip a cedat puterea și acum are loc preluarea efectivă a puterii. Va mai dura 24, 48 de ore sau mai mult. Acest miting de susținere a libertății, democrației ar fi trebuit să aibă loc și e foarte important pentru noi, or această mare adunare presupune numeroase exigențe organizatorice. Suntem siguri că vom fi înțeleși. Știm că oamenii pricep că noi toți am făcut posibilă abdicarea lui Plahotniuc. Următoarele 2-3 zile sunt foarte importate și trebuie să fim responsabili și foarte atenți. De aceea, mâine nu ne mai vedem și stăm acasă. Siguranța e mai importantă decât bucuria firească. Și adunarea se va produce în condiții de normalitate și pace”, a spus Năstase.
Totodată, Premierul Sandu a anunțat că, astăzi, vor merge la Inspectoratul General de Poliție, iar luni vor merge la Ministere, unde vor fi prezentați miniștrii. „Avem multe mesaje, iar mesajul principal este să ne facem lucrul bine – așa cum cere legea”, a precizat Maia Sandu.

Cristina Gurez

Share